Elérhetőségek

Csörnyeföld Község Önkormányzata

Cím: 8873 Csörnyeföld,
Fő út 8.
Telefon:
+36/93/379-252
E-mail:
onkormanyzat@csornyefold.hu


TOP-3.2.1-15-ZA1-2016-000012

Befejeződött a ,,közös önkormányzati hivatal épületének energiakorszerűsítése” projekt

A projekt célja a 80-as években épült 100%-os önkormányzati tulajdonban álló épület Energetikai jellemzőinek javítása volt az épület hőszigetelése, nyílászáró cseréje, a fűtési rendszer modernizálása és napelem telepítése által.

A megvalósítás helyszíne: 8873 Csörnyeföld, Fő út 8.

A felújított épület 5 települési önkormányzat- Csörnyeföld, Muraszemenye, Kerkaszentkirály, Szentmargitfalva és Murarátka- 100%-os tulajdonában áll. A projekt keretein belül megvalósult az épület teljes hőszigetelése, azaz a külső határoló szerkezetek utólagos szigetelése, valamint a nyílászárók cseréje. Továbbá az önkormányzati épületen napelem és tartóelemeik beszerzésére és telepítésére is sor került. Megvalósult az elavult gáztüzelésű kazán modern kondenzációs gázkazánra történő cserélése.

Az épületben akadálymentes mosdó került kialakításra, valamint megépítésre került az épület előtti rámpa.

A projekt tárgyát képező ,,Közigazgatási funkciót ellátó hivatali intézmények” kategóriába eső önkormányzati hivatali épület önálló energetikai rendszerrel rendelkezik, melynek felújítási szükségességet számítások támasztottak alá, amelyet a jogszabályokban előírt épületenergetikai auditor végzett.

A projekt 100%-os vissza nem térítendő forrásból valósult meg.
A fejlesztés hatására javult az épület erőforrásigénye hatékonysága, amely a CO2 kibocsátás csökkentését eredményezi.

Konzorcium vezető neve és elérhetősége:
Csörnyeföld Község Önkormányzata
8873 Csörnyeföld, Fő út 8.
Email:hivatalcsornye@freemail.hu

A projekt címe: Közös önkormányzati Hivatal épületének energiakorszerűsítése
A pályázat azonosító száma: TOP-3.2.1-15-ZA1-2016-00012
A támogatás összege: 24.199.850,- Ft
A támogatás intenzitása: 100%

 


Kedvezményezett neve: Csörnyeföld Község Önkormányzata
Projekt címe: Közös önkormányzati Hivatal épületének energiakorszerűsítése
A projekt azonosítószáma: TOP-3.2.1-15-ZA1-2016-000012
A szerződött támogatás összege: 24.199.850,- Ft
A támogatás intenzitása: 100%
A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2018. 11. 30.

A projekt célja: A 8873 Csörnyeföld Fő u. 8. szám alatti önkormányzati tulajdonú a 80-as években épült összevont polgármesteri hivatal épületének energetikai korszerűsítése, amely beruházás eredményeképpen javul az épület erőforrásigény hatékonysága, így csökkentve a CO2 kibocsátást.

A projekt részletezése:
A projekt konzorciumban valósul meg. A konzorciumot 5 önkormányzat: Csörnyeföld, Muraszemenye, Kerkaszentkirály, Murarátka és Szentmargitfalva községek önkormányzatai alkotják. Murarátka Község Önkormányzata kivételével a hivatali tevékenységeknek helyt adó épület energetikai fejlesztése hosszú távon biztosítja a települések hivatali működésének költséghatékony üzemelését.

Az 1977-es építésű téglaépület energetikai jellemzői messze elmaradnak a jelen kor követelményeitől. Az ,,II” (Rossz) energiabesorolású épület jelenleg nincs ellátva külső homlokzatszigeteléssel és nyílászárói is elöregedtek. A födém szigetelése nem megfelelő és a gáztüzelésű kazánja is elavult. Ezen tulajdonságok együttes hatásaként az épület fűtési energiaigénye magas, az épület üzemeltetése gazdaságtalan, az éves energiaigény jókora része megtakarítható lenne az épület szigetelésével, gázkazán cseréjével.

A fejlesztés eredményeként jelentősen fog nőni az épület energiabesorolása. Az előzetes számítások alapján el fogja érni a ,,BB” (közel nulla energiaigény) besorolást.
A projekt hatására csökkeni fog az épület CO2 kibocsátása, továbbá energiafelhasználása. Az energiaigény csökkenésével várhatóan a hivatal energiaköltsége több mint a felére fog csökkenni, ami a gazdaságos üzemeltethetőéget fokozza, így biztosítva a hosszútávú fenntarthatóságot.

A legmegfelelőbb és legköltséghatékonyabb megoldásként az épület 15 cm-es külső homlokzat szigeteléssel lesz ellátva, meg fog történni a nyílászárok műanyag nyílászárókra történő cseréje, az elavult gázkazán korszerű kondenzációs kazánra való cseréje, valamint napelem telepítése is megvalósul. Továbbá a projekt részeként még megtörténik az épület projektarányos akadálymentesítése, melynek keretében az épület földszintjén egy akadálymentes mosdó kerül kialakításra, valamint megvalósul a bejárt akadálymentesítése is rámpa építésével.

Az üzemeltetéssel járó feladatokban és szerepkörökben változás nem lesz. A fejlesztés hatására az önkormányzatnak csökken a közüzemi költsége, így a hosszútávú üzemeltetés nem jelent problémát.
A fejlesztés 100%-ban vissza nem térítendő forrásból valósul meg, így hitel felvételére az önkormányzatnak nincs szüksége.

A projekt műszaki- szakmai eredményei:

  • az épület külső szigetelése;
  • 1 db új kondenzációs kazán beszerzése;
  • nyílászárók, műanyag nyílászáróra történő cseréje;
  • napelem telepítése;
  • 1 db akadálymentes mosdó kialakítása;
  • bejárat akadálymentesítése rámpa beépítésével;
  • továbbá csökken a CO2 kibocsátás

Képek:

Csatolt fájl(ok)

sajtokozlemeny.pdf   [254,05KB]

Vissza az előző oldalra!
Csörnyeföld Község Önkormányzata - Magyar