Elérhetőségek

Csörnyeföld Község Önkormányzata

Cím: 8873 Csörnyeföld,
Fő út 8.
Telefon:
+36/93/379-252
E-mail:
onkormanyzat@csornyefold.hu


Magyar Falu Program - Játszótér

TÁJÉKOZTATÓ A PROJEKTRŐL

Támogatott: Csörnyeföld Község Önkormányzata

Cím: 8873 Csörnyeföld, Fő út 8.

Adószám: 15558499-2-20

MFP azonosító: 1003560208

Projekt azonosítója: 3278491552

Önkormányzatunk a Magyar Falu Program keretében meghirdetett, Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése - 2021 című, MFP-OJKJF/2021 kódszámú pályázati kiírásra támogatási kérelmet nyújtott be.

A pályázatunk nyert.

 

A projekt címe: Játszótér létrehozása Csörnyeföldön a gyermekek testi és lelki fejlődése érdekében

 

A vissza nem térítendő támogatás összege 4 828 909 Ft, amely fedezte a játszótér kialakítását és az ezzel kapcsolatos egyéb járulékos költségeket is.

 

Köszönjük a Magyar Államnak a támogatást!

 

Az önkormányzat a projekt keretein belül kialakított egy új játszóteret, ezzel egy modern találkozási pontot kialakítva a helybélieknek, és a faluba érkező nagyszámú kiránduló és turistacsoportnak. Megteremtve annak lehetőségét, hogy a gyermekek biztonságos, és új környezetben érezzék jól magukat az év minden napján. Mindezzel hiánypótló szabadidős lehetőségeket teremtettünk meg. Az ötlet a helybéliek és a településünkön áthaladó turisták igénynek volt köszönhető, hiszen a helyi lakosság és gyermekeik részéről is szükséglet mutatkozott a szabadtéri mozgásra.

Az önkormányzat rendkívüli erőfeszítéseket tesz azért, hogy a hátrányai ellenére egy élhető települést hozzon létre, ahol esély van a fiatalok megtartására. Csörnyeföld településen nem volt játszótér, így a helyi- és környékbeli (Muraszemenye, Kerkaszentkirály, Dobri, Kiscsehi) gyermekek, szülők régi vágya teljesült a fejlesztéssel.

 

A játszótérre telepített eszközök:

Kétüléses lengőhinta
Levente duplavár mászókával
Mérleghinta
Rugós játékok
Drótkötélpálya
Padok, szemetes

 

A gyermekek védelme érdekében a játszóteret egyik oldalról zárt kerítéssel, többi oldalát pedig kerítéspanelekkel kerítettük el, melyen zárható nagykapu, illetve kiskapu is található.

 

Az eszközöket a helyi lakosokon kívül az falunkon áthaladó gyalogos, kerékpáros turisták is használhatják. Mindezt figyelembe véve elmondhatjuk, hogy valóban ez a falu központi része, amely szabadidős tevékenységek és találkozások helyszíneként is szolgál a lakosság és a turisták számára. A fejlesztéssel a település megtartó erejének a növeléséhez hozzá tudtunk járulni. A fejlesztés eredményeként a szolgáltatáshoz való hozzáférés minőségében fog változni, mindenki számára elérhető módon.

 

Hóbor-Sztrahia Krisztina polgármester


Vissza az előző oldalra!
Csörnyeföld Község Önkormányzata - Magyar