Elérhetőségek

Csörnyeföld Község Önkormányzata

Cím: 8873 Csörnyeföld,
Fő út 8.
Telefon:
+36/93/379-252
E-mail:
onkormanyzat@csornyefold.hu


Magyar Falu Program - Faluautó

TÁJÉKOZTATÓ A PROJEKTRŐL

Támogatott: Csörnyeföld Község Önkormányzata

Cím: 8873 Csörnyeföld, Fő út 8.

Adószám: 15558499-2-20

MFP azonosító: 1003560208

Projekt azonosítója: 3344191605

Önkormányzatunk a Magyar Falu Program keretében meghirdetett, Tanya- és falugondnoki buszok beszerzése - 2022 című, MFP-TFB/2022 kódszámú pályázati kiírásra támogatási kérelmet nyújtott be.

A pályázatunk nyert.

 

A projekt címe: Meglévő falugondnoki szolgálat fejlesztése új falugondnoki busz beszerzésével a hátrányos helyzetű Csörnyeföldön

 

A vissza nem térítendő támogatás összege 15 000 000 Ft, amely fedezte a falugondnoki busz beszerzését, és az ezzel kapcsolatos egyéb járulékos költségeket is úgy, mint regisztrációs adó, forgalomba helyezés, matricázás a Magyar Falu Program előírásai szerint.

Köszönjük a Magyar Államnak a támogatást!

 

Önkormányzatunk falugondnoki szolgáltatást működtet a településen széles körű tartalommal.  A településen iskola, óvoda nem működik, így a gyerekek nagyrészt a nagykanizsai óvodákba és iskolákba járnak, többen a már meglévő falubusszal. A buszt szociális ebédszállítás, szakrendelésre, egészségügyi vizsgálatra, hivatali ügyintézésre, rendezvényekre szállításra, bevásárlásra, gyógyszer kiváltásra is használjuk. Emellett rendszeresen segítjük az iskola és az óvoda gyermekeit színházlátogatás, kirándulás,

vagy iskolai, óvodai fellépések kapcsán helyszínre szállítással. Az új falubusz beszerzése elengedhetetlen volt, jól illeszkedik a település fejlesztési terveihez, hiszen ez is a településen élők kényelmét, jobb ellátottságát szolgálja.  A szolgálat a település lakóinak nagy megelégedettségére működik.

 

A beszerzett új gépjármű: 1 db 9 személyes Ford Transit Custom M1 Kombi Trend típusú gépjármű.

Környezetvédelmi szempontból a beszerzett falubusz teljes mértékben megfelel az európai irányelveknek, emellett pedig költséghatékony, megbízható szervizháttérrel rendelkezik.

Az új falubusz a fent említetteken kívül segítséget nyújt az önkormányzati információk közvetítésében: eljuttatja az önkormányzati hirdetményeket, meghívókat, leveleket, szórólapokat a lakosság részére.

 

A beszerzéssel a település lakosságának a szolgálata valósul meg magasabb színvonalon. Az új busz beszerzése hozzájárul településünk hátrányainak mérsékléséhez, az életminőség és a közszolgáltatások elérhetőségének javításához, valamint az ifjúság vidékhez való kötödéséhez. Településünk már működő falugondnoki szolgáltatása magasabb szintre léphet, egy magas színvonalú, alacsonyabb káros anyag-kibocsátású és üzemanyag-fogyasztású gépjárműbeszerzés révén.

A beszerzés az Autó-Szántó Kft-től valósult meg.

 

                                                                                             

 

                                                                                                 Hóbor-Sztrahia Krisztina, polgármester


Vissza az előző oldalra!
Csörnyeföld Község Önkormányzata - Magyar